pátek 8. února 2008

Turkey Military Special Operations Tour 2007

Tak, a je to tady. Včera jsem již neměl sílu něco psát. S Formation leaderem, Petrem Mandou jsme úspěšně dokončili Tureckou Special Operations Tour, za budeme odměněni výše uvedenou frčkou. Poslední, šestnáctý, leg byl zvalidován půl hodiny před včerejší půnocí. Včera nám zbývaly již pouze 3 legy, a tak jsme si je zalétli. První dva byli v pohodě, ten poslední už ne.
Nervozita v letadle trošku panovala, vzhledem k tomu že se na nás díval celý TR-Staff tedy přesněji:
Turkey Director
Turkey Event Coordinator
Turkey Member Coordinator
Turkey Special Operations Assistent Coordinator
Turkey Traning Assistent Coordinator
Turkey Traning Advisor #2
Turkey Traning Advisor #3

Proběhla několikanásobná kontrola letového plánku. Kontrola funkčních prvků (klapky, spoiler).
Předpisové pojíždění na dráhu 29 v LTAD. Předpisový odlet v čase 22:06. Pokračujeme přímo PETAR, stoupáme Letová hladina FL160. Po přelétnutí PETARu už letíme podle letového plánu.
Pár mil před posledním bodem, když jsem v IVAE klikl na "načíst data", on je začal stahovat, a aplikovat do mapy, což můj počítač už asi neustál a hodil "Bluescreen". Pokojem padala celá zoologická, včetně Bohnického Pavilónu. No nic, následoval restart PC, let byl v háji. Petr se rozhodl vyčkávat na jednom z traťových bodů. Já mezitím v rychlosti spustil FS, nastavil, a odletěl v čase 22:33. Předletovou přípravu jsem dělal až po vzletu (kontroly, nastavení palubního počítače ..).
Nad traťovým bodem, kde vyčkával kolega Petr (AOD6073) jsem se zařadil do formace, a letěli jsmě až do naší destinace LTBG, kde Turecká SO tour končila. V čase 23:16, jsme úspěšně přistáli, odpojížděli, a odreportovali let. (já pak spadnul do postele)

Tím pro mě Turecká Special Operations Tour 2007 končí.

Tak, a já mažu do školy.