sobota 8. března 2008

WTDA leg 019: CYRV - Revelstroke

Prokousal jsem se až do legu číslo 19. Petrem jsem byl upozorněn na jisté neduhy tohoto letiště, takže jsem věděl do čeho jdu.

Z počátku letiště vypadalo poměrně normálně, co se týká dráhy, jen šířka dráhy 23m byla poněkud úzká na B737. Vzhledem k tomu, že jsem předtím přistával na dráhu 20m širokou, tak mi to ani nevadilo, ale toho přiblížení jsem se teda bál.

Ze vzduchu to vypadalo stále dobře, podemnou jezero, hory. Zahájil jsem klesání. A hle? co to je ?


Jo, tam v té díře je to letiště. Začal jsem být kapku nervózní, bo mi Petr doporučil abych si vzal F100 a né B734 ... už vím proč to řikal.
Na letiště spadla jakási mlha, nebo co. mým původním cílem bylo obkroužit letiště pravotočivou zatáčkou a letět až na dráhu.



Letadlo jsem uvedl v přistávací konfiguraci, vypnul A/P a začal točit.
V místě, kde končila moje zatáčka, kde byla mnohem užší jsem si nalétl poněkud moc do strany. Bylo více než jasné že přistát v této situaci už nedokážu. Následoval první Go Around. Gear up, vodu nad letištěm jsem minul o asi 10 metrů. Chtěl jsem naletět ještě jednou tímto stylem. Což se nepodařilo v tom samém místě, tentokrát jsem byl křídlem jen pár metrů od skály napravo. Další G/A. Chvíli jsem se rozmýšlel co bude dál, pak mě napadlo. Pověsit Boeinga na spojlery, Klapky, podvozek, Motory Idle/revers ready :D a pustit to do díry rovnou. V tomto případě byly ve hře tři varianty. Buď nedobrzdím ve vzduchu a nepřistanu. Nebo dobrzdím, ale přistanu někde za polovinu dráhy a nedobrzdím na dráze, nebo se rozmáznu o skálu a půjdu plavat.
Nalétl jsem si tedy hodně z dálky. Letoun začal brzdit. Přistávací konfigurace .. A ? ... viz screeny ;-)




Jak je na screenshotech, byl jsem víceméně ideálně na finále, s přistávací rychlostí. Táhnul jsem letoun na zem, což se i povedlo.



Mapka z FSky ...

Možná se někdo bude divit proč to sem píšu. Pravda lítám Dangerous Airport tour, ale tohle mi přijde fakt jako extrém a hledání BUGů v FSce ...